Tekst rap Rdix


De lijn
(door Redouan, Ridx)


Bij de lijn kan je zijn voor een beter welzijn.
Want als ik ergens moet zijn, dan pak ik niet de trein maar de lijn.
De polder zit er niet voor mij niet in, de tram 10 is waar ik in spring, ben ik alleen of met iedereen gewoon rustig blijven, rustig teksten schrijven, rustig naar de top stijgen.
En ik wil in de tram kunnen stappen zonder dat 20 man me aankijkt.
En ik ben geen racist, en ik houd niet van racisme dit is één liefde, geen tijd voor haat, dat is hoe het gaat.  Ik hou niet van haat zorg dat je voor je rechten opkomt.
En ik breng het om de jongeren te stimuleren en bij te leren, en ik ben nog zelf jong.
Ik probeer niet te vallen, m’n best doen op school en later hopelijk m’n diploma halen. En ik ben nog niet klaar met m’n verhalen, al die dwazen mogen van mij de games verlaten. We leven hier samen met 101 nationaliteiten, racisme, en haat, dat willen we niet, maar dat zijn feiten. Ben je een Marokkaan, een Belg, een Indiaan, een Poolse, een Turk, bandiet of een schurk kom erbij, je krijgt onze hulp.
De lijn tegen racisme mijn respect hebben jullie, en al die boys op straat zorg dat je niet op het slechte pad komt, want dat is pas dom.
Luister naar je ouders, respect voor de buurtbewoners toon je mij respect dan ben ook een respect toner.
Geel en grijs de kleuren van de lijn, respectvol dat is wat je altijd moet zijn, want dat geeft een goed gevoel beter dan dat je eindigt met je smoel tegen de vloer.
Luister naar mij want ik ben je grote broer.

Ik wil leven in een wereld zonder racisme en haat. Ik hoor die roddels en zie die toppers.
Ik wil groot worden, gerespecteerd worden in wat ik doe, het maakt niet uit hoe ik het doe.
Respect dat is de TRUTH.

Wat zouden we zijn zonder de lijn, dit zijn de tijden dat mensen geruchten rond verspreiden, die ze nooit hebben gehoord maar zelf uit hun hart bevrijden. Ik heb de neiging om uit te barsten net als een vulkaan, maar als ik iets zeg wijzen ze me weer aan, en zeggen dat is een Marokkaan, dat ben ik zat.
Ik heb het gehad na mijn part vallen jullie allemaal dood. Ik wil normaal behandeld worden in deze samenleving. Ze pakken me op voor niets, gewoon omdat ik zit op m’n fiets, ze kennen mijn naam Ridx achter de mic, geef me de microfoon en ik rap ongewoon in m’n eentje, ik heb geen kontenlikkers nodig. Bij me moet je niet slijmen, geef me een onderwerp en ik zal het voor je ruimen, zinnen bij elkaar lijmen. Ik blijf doorgaan, recht door woestijnen. Ik zal ontploffen als de landmijnen, ik ben een hardwerker als een landwerker.
Ik houd het beperkt, ik houd m’n energie sterk, van s’morgens tot s’avonds laat werk ik aan m’n zinsbouw, ik blijf me zelf trouw als ik me zelf opbouw heb ik geen stenen nodig, maar wilskracht, dus kom erbij dan werken we samen aan een mooie pracht, een mooie toekomst, iets van je leven maken, niet blijven haken. Als je in je droom gelooft zal je d’r wel geraken. Ik ben geen grap aan het maken, uiteindelijk ligt de beslissing bij jou, doe je het niet doe je stoer. Luister naar mij, want ik ben je grote broer.

Ja ja de lijn tegen racisme en we geloven optimisme, gewoon in je dromen blijven geloven, en blijven hopen dan zal je d’r wel komen geloooooooooooooof me.
Ridx BHC eey dat is maar de lijn dus punt aan de lijn.